to in ono

Pijem naravni brusnični sok, jem brusnične kapsule, na krompir si dajem brusnično marmelado ... Da bi se ja vnetje čim prej pozdravilo ... Zaenkrat mi gre kar dobro ... Če odštejem nekaj simptomov ... Danes sem napisala celo dve pesmi. Ne vem, od kod vsa ta ustvarjalnost ... Tudi zdajle me ima, da bi pisala, a nimam kakšnih posebnih idej, zato izkoriščam blog ...
... A nimamo zadnje dni lepo vreme? Sonček sije, kot bi bila pomlad. Edino temperature niso povsem ustrezne temu. V četrtek sva bila na Golem in razgled na Ljubljano, barje, Triglav in Kamniške alpe je bil čudovit ... Pa vedno jeva munch mallows. Ne morem pomagat, ampak res so mi dobri ...:)

Če kdo rad kuharsko ustvarja in je prav tako ljubitelj omenjene sladice, tukaj spodaj prilagam recept ...

Munch mallow:

SESTAVINE:

Biskvit:
4 rumenjaki
20 dkg sladkorja
14 dkg moke
3 dkg kakava (npr. Nesquick)
1/2 pecilnega praška

Sneg (krema):
4 beljaki
15 dkg sladkorja

Čokoladni preliv:
10 dkg čokolade
7 dkg margarine
žlička olja, žlička hladne vode

POSTOPEK:

Biskvit naredimo tako, da rumenjake stepamo s sladkorjem, dodamo mleko ter moko, pecilni prašek in kakav. Pečemo v standardnem pekaču 20 min na 175 stopinj.
Medtem stepemo 4 beljake s 15 dkg sladkorja v sneg - mora biti zelo čvrst.
Ko je biskvit pečen, ga premažemo s kremo oz. snegom ter prelijemo s čokolado (10 dkg raztopimo z margarino ter dodamo žličko olja ter na koncu hladno vodo).

Komentarji

Priljubljene objave