Mojih pet jedi
Moj okus je malce nenavaden, pravijo inu govorijo. Rada ustvarjam obroke, ki so v nekoliko opustošeni, manj avantgardni obliki približek tistim na povprečnih tumblr fotkah. Pomembno je, da so pripravljeni hitro (saj v primeru lakote v 80 odstotkih v kastrolo nagonsko vržem peresnike s paradižnikovo omako, v boljšem momentu morda celo olive ali parmezan, v najboljšem pa panirane rakove klešče) in da so preprosti kot besedila slovenskih pop pesmi, torej brez sestavin, ki jih najdemo le v trgovinah, večjih od 80 kvadratov. Tukaj je pet mojih najljubših jedi, ki jih pripravite v akademskih 15 (x 2):
Zajtrk: Mlečni gres z ovsenim mlekom, stoprocentnim kakavom in cimetom
Ne, ne izvajam pozdrava soncu. Jed v takšni obliki sem odkrila povsem naključno, ko mi hladilnik nekega jutra ni hotel ponuditi mleka gorenjskih krav. Guess what: od takrat ne jem več otroške hrane z navadnim mlekom, ker je ta stokrat boljši! Ima žameten pridih kot zimske hlače, piko na i pa postavi cimet, ki trpkost kakava oplemeniti z vzhodnjaško nianso. Preprost in enostaven zajtrk z dvojno formulo!
Malica: Banana, posuta s kokosovo moko (ali banane in plural, če želite krepkejši obrok)
Ne maram banana splita, ne maram banan z nutelo in čokoladnimi prelivi, pravzaprav sploh ne maram banan. Banana s kokosovo moko pa je čisto nekaj drugega. Circle of Life. Lion King. In že smo malce zašli. Skratka, bodite Banananjam. Poskusite to vitaminsko bombo, ki razstreli čute in duha. Skoraj kot v prvi ruski.
Kosilo: Hladni makaroni z rukolo, avokadom, popečenimi kosi piščanca in bučnim oljem
Posneto po maminem receptu, ki ga ne izda v celoti, zato ne vem, katere začimbe gredo originalno zraven. Poleg tega namesto bučnega olja običajno uporabim olivnega (če bi bila v službi, bi rekla oljčnega), ampak samo zato, ker imamo domačega. Jed se imenuje Zeleno, ki te ljubim zeleno in je res ... zelena. Kot zavist vaših kolegic, ki bodo občudovale vaše kuharske sposobnosti. In kot pravkar utrgana meta, ki jo boste dodale, da se ne boste osramotile z nepoznavanjem začimb.
Večerja: Juha iz buče hokaido s curryjem, kislo smetano in rženim kruhom
Običajno nimam časa za pet obrokov, zato sem seznam skrajšala na štiri (čeprav imam na zalogi še nekaj finih jedi). Torej, smo pri moji najljubši juhi. Recept ima samo eno pravilo: If it's not orange, you are not doing it right! Jeste jo lahko seveda s kakršnimkoli kruhom. In zakaj si zadeve ne bi še dodatno popestrile? Skuhajte že to juho, napišite haiku (primer: Rožnato sonce. Slavec in kvas za testo. Vzhaja sladica.), povabite prijatelje, zavrtite film Gejša in že imate japonski večer!
Zajtrk: Mlečni gres z ovsenim mlekom, stoprocentnim kakavom in cimetom
Ne, ne izvajam pozdrava soncu. Jed v takšni obliki sem odkrila povsem naključno, ko mi hladilnik nekega jutra ni hotel ponuditi mleka gorenjskih krav. Guess what: od takrat ne jem več otroške hrane z navadnim mlekom, ker je ta stokrat boljši! Ima žameten pridih kot zimske hlače, piko na i pa postavi cimet, ki trpkost kakava oplemeniti z vzhodnjaško nianso. Preprost in enostaven zajtrk z dvojno formulo!
Malica: Banana, posuta s kokosovo moko (ali banane in plural, če želite krepkejši obrok)
Ne maram banana splita, ne maram banan z nutelo in čokoladnimi prelivi, pravzaprav sploh ne maram banan. Banana s kokosovo moko pa je čisto nekaj drugega. Circle of Life. Lion King. In že smo malce zašli. Skratka, bodite Banananjam. Poskusite to vitaminsko bombo, ki razstreli čute in duha. Skoraj kot v prvi ruski.
Kosilo: Hladni makaroni z rukolo, avokadom, popečenimi kosi piščanca in bučnim oljem
Posneto po maminem receptu, ki ga ne izda v celoti, zato ne vem, katere začimbe gredo originalno zraven. Poleg tega namesto bučnega olja običajno uporabim olivnega (če bi bila v službi, bi rekla oljčnega), ampak samo zato, ker imamo domačega. Jed se imenuje Zeleno, ki te ljubim zeleno in je res ... zelena. Kot zavist vaših kolegic, ki bodo občudovale vaše kuharske sposobnosti. In kot pravkar utrgana meta, ki jo boste dodale, da se ne boste osramotile z nepoznavanjem začimb.
Večerja: Juha iz buče hokaido s curryjem, kislo smetano in rženim kruhom
Običajno nimam časa za pet obrokov, zato sem seznam skrajšala na štiri (čeprav imam na zalogi še nekaj finih jedi). Torej, smo pri moji najljubši juhi. Recept ima samo eno pravilo: If it's not orange, you are not doing it right! Jeste jo lahko seveda s kakršnimkoli kruhom. In zakaj si zadeve ne bi še dodatno popestrile? Skuhajte že to juho, napišite haiku (primer: Rožnato sonce. Slavec in kvas za testo. Vzhaja sladica.), povabite prijatelje, zavrtite film Gejša in že imate japonski večer!
Komentarji