zarota


Napočil je čas, ki bi se mu po eni strani radi vsi izognili, a se mu ne moremo, ker namesto minut in sekund v ospredje meče naše dolžnosti - izpite, ki terjajo ure in ure... po drugi strani pa je to tudi najlepši čas... zakaj? zato, ker je to obdobje pomladi, ko zunaj sije sonček, ravno pravšnji, da se lahko z največjim užitkom posončiš na kakšni klopci v parku. to je tudi čas kratkih rokavov, večernih sprehodov ob vodi, pijačk v luštnih lokalčkih, izletov na morje in še in še ... Zakaj vraga ne morejo biti izpiti januarja ali pa še bolje - novembra, ko je zunaj tako in tako kislo vreme in se zabubiš v postelji ter še celo z veseljem "pogoltneš" tisto knjigo?!


Temu pravim "skrivna zarota",, ki so si jo očitno izmislili ljudje, ki v pomladi ne znajo uživati. No, če se sama kdaj dokopljem do stolčka v parlamentu (verjetno ne, a vseeno:), bom vsekakor sprejela nov zakon: kadar zunaj sije sonce, je prepovedano opravljati kakršnekoli šolske obveznosti:))
to je seveda neizvedljivo ... je pa izvedljivo nekaj drugega in sicer - učenje v naravi (najbolje pod kakšnim drevesom, po možnosti pod češnjo, da se zraven še posladkaš:) uspeh zagotovljen!

Komentarji

Priljubljene objave