Kako bolje plavati s tokom


 1. Ste ljubitelj pomišljajev – saj veste, tiste dolge črtice, ki jih običajno ne najdete na tipkovnici. In resnično se vam ne ljubi krmariti po posebnih simbolih, še zlasti če imate dioptrijo višjo od januarske temperature in ne ločite rimske dvojke od dveh vžigalic. Rešitev: ALT + 0150. Priročno tudi za tiste komplicirane programe, ki jih morate uporabljati na šihtu.  

2. Ste fen Instagrama. Všeč vam je, da lahko že na dopustu z vsemi svojimi prijatelji delite kvadratasti moment v nadrealističnih vintage barvah. Zakaj bi kuhali govejo juho, če živite v času instant žup, ki so pripravljene v petih minutah? Insta je kul! Obstajajo pa tudi drugi podobni programi, kot je recimo online urejevalnik Fotor. Ima 70  filtrov več kot njegov nekoliko bolj priljubljeni bratranec, kar je razveseljivo še zlasti za tiste, ki imate alergijo na pomanjkanje barvnih nians. Naj Portorož resnično zasije v odtenkih sedmdesetih let! V kvadratnem ali pravokotnem fortmatu.

3. Ne veste več, kaj bi brali. Bi se v posteljo zavlekli s plažo ala Danielle Steel ali bi se na kavi pred prijatelji bahali z malce bolj sofisticirano klasiko, kot je Cankar, s katerim v intelektualističnem smislu ne morete usekati mimo? Kaj pa, če bi v roke raje vzeli knjigo, ki so vam jo nekoč brali pred spanjem? Poskusite s Piko Nogavičko. Odprl se vam bo popolnoma nov horizont, ki so ga v vašem otroštvu zakrivali oblaki. Z večerno zarjo vred!

4. Slušalke. Če jih še niste, jih preizkusite na ulici. Ste se že kdaj sprehajali po Čopovi s kakšno nostalgično skladbo v ušesih in si prepevali "tjaramdadam zlat je ta dan, steci z menoj vanj ..." Imeli boste občutek, da igrate glavno vlogo v  slovenskem mladinskem filmu. Še zlasti če imate psa in oguljene kavbojke. Pa še ljudi, ki vas ustavijo na vsakih pet korakov s ponudbo izboljšane linije kozmetike, lahko zignorirate brez slabe vesti. 

5.  Ljudje smo takšna bitja, da velikokrat kompliciramo in razmišljamo, kaj bi, če čebela ne bi letela in bi čmrlj vseboval kakšen samoglasnik (slovenisti smo sploh rojeni komplikatorji). Večkrat bi si morali reči go with the flow in pač plavati mrtvaka v tisti mlakuži. Težko je, še posebno če se nam zdi, da nas tok poskuša nesti v napačno smer. Vendar nikoli ne veš, za katerim vogalom te čaka izposojevalnica motornih čolnov.

Komentarji

Priljubljene objave